TE KOOP

in het hoger gelegen dorp van Baillestavy staat te koop een vrijstaand dorpshuis met een tuin op het zuiden en een schitterend uitzicht over de vallei.

Ligging: in een impasse
Perceeloppervlakte 263 m2; 237 en 238 cadastre-baillestavy.pdf
Huis 133 m2
Tuin 130 m2
Plan van het huis plan baillestavy 1.pdf en plan baillestavy 2.pdf

Op de begane grond bevindt zich 1 ruimte (22m2) die nu als kantoor wordt gebruikt. Naast het kantoor bevindt een kelder (12m2) waar onder andere de wasmachine staat, een grote vriezer (302 L), voorraadkasten en een toilet. Er is ook een aparte kraan aanwezig. Daarnaast is er veel opbergruimte. De kelder is geïsoleerd.

Via een vaste trap ga je naar de 1ste verdieping en kom je in de woonkamer uit.

De woonkamer (22m2 met hoogte van 3.45 m) hier staat een hout gestookte kachel voor cv (Hunter 80B) en warm water. Via openslaande deur kom je op het balkon met uitzicht op de vallei

Via de woonkamer kom je in de keuken. De volledig ingerichte keuken (9m2) met afwasmachine, 6 gaspits met electrische oven en lage koelkast, kasten en werkbladen.

Via de keuken loop je op een overdekt terras (21m2) met prachtig uitzicht op de brede vallei ligging op het zuiden.

Op dezelfde verdieping bevindt zich nog een (slaap)kamer (16m2), een badkamer (9m2) met inloop douche en twee vaste wastafels en een aparte toilet (2.20m2) met fontein.

Via een vaste trap ga je naar de 2de etage. Onder deze trap is nog een grote voorraadkast (2.40m2) met een grote koel-vriescombinatie (164 l)

Op de 3de verdieping is een 2de tweepersoonsslaapkamer (11m2) met vide (11m2) en Velux dakraam, op de vide is plaats voor 1 a 2 tweepersoonsbed.

Via een open deur naar een 3de slaap/ werkkamer (13m2) met ernaast nog aparte zolder/berging (15m2).

Via een deur kom je in kleinere ruimte (7m2) wat nu gebruikt wordt voor het gereedschap en het systeem van de zonneboiler (2 m2).

Er zijn 2 buitendeuren: bij 1 deur kom je buiten op de weg uit, de andere deur op een boven terras (22 m2). Hier staan ook de zonnepanelen en zonneboiler. Met een aparte kraan.

Via een stenen trap kom je weer in het lager gelegen tuin uit met een overkapt terras met kraan.

  • Internet: wifi met tv, satelliet en telefoon (zeer goed bereik)
  • De badkamer en toilet hebben tegels, de rest van alle ruimtes hebben een eikenhouten vloer.
  • Alle ruimtes zijn op sta hoogte behalve gedeelte van vide en de zolder/ berging.
  • Het gehele dak is geïsoleerd.
  • Alle ramen en buiten deuren hebben dubbel glas.
  • De meeste ramen en deuren zijn op maat gemaakt.
  • De energiekosten zijn laag. Het huis wordt verwarmd met een hout gestookte cv kachel. Naast de cv zorgt deze er ook voor dat er in de winter warm water is. Daarnaast zorgt een systeem met zonneboiler ervoor dat je het gehele jaar door warm water hebt. In het huis is geen elektrische boiler wat erg veel in de energiekosten scheelt.
  • Alle ruimtes hebben een radiator, zelfs op de wc.
  • Alle apparaten in de keuken en kelder zijn energiezuinig (A)AA+.
Veel licht, zonnig huis ook in de winter. Het huis en tuin zijn gericht op het zuiden waardoor er het gehele jaar veel zon is. Uitzicht op de vallei over het dorp heen.

De bergen om de vallei heen zorgen ervoor dat het dagelijkse weer over het algemeen erg zacht is. De Canigó zorgt er meestal voor dat het slechtere weer vanuit het westen wordt tegengehouden.

 In de tuin zijn een walnotenboom, appelboom, olijven en (eetbare) vijgen. De tuin is beschut tegen de wind en gericht op het zuiden.


Een rapport is aanwezig
Prijs E 148.500.-
inclusief elektrische apparaten, houtkachel met hout c.v. systeem, zonnepanelen, zonneboiler

" Het is moeilijk om dit fijne dorpshuis in deze fantastische omgeving goed te omschrijven. Vandaar dat wij u zeggen kom het gewoon bekijken en wie weet is het huis voor u! "